14 Ağustos 2019 Çarşamba

21 GÜN BOYUNCA ŞEKERSİZ BESLENDİM

Hellö!

Asla ne yazacağımı düşünmeden başladığım yazımda cümlemi bitirmeden konumuza karar verdim sevgili okurlar.. (yani sevgili Büyük Ava, Gamga'm ve cağnım Öz...-sizi seviyorum-) 

Konumuz elimden geldiğince yapmaya çalıştığım


"21 Gün Şekersiz Diyet"


Biliyorum, şu sıralar çok popüler bu diyet kardeşimiz fakat ben bundan bir haber kendi mutluluk denizimde hamburgerleri, sosisleri, kolaları, dondurmaları ve bilhassa lolipopları üçer beşer gömerek harika zamanlar geçiriyordum.. Ta ki kuzenim "That Sugar" belgeselini izletene kadar

Mevzu bahis belgesel için 
tıktık - 

Aslında başka zaman olsa beni bu kadar etkileyeceğini düşünmediğim belgesel, başrol abimizin şeker tükettikçe delirmesini kendimle özdeşleştirmemle birlikte bende "ulan ben napıyorum?" farkındalığı oluşturdu. Yani aslında tam da izlemem gereken zamanda izlemiştim bu belgeseli..


Daha sonra internette biraz araştırdım, efendime söyliim yapanlar nelerle karşılaşmış, neler yemiş neler içmiş biraz stalklıyayım dedim. Aman Allahım bir de ne göreyim!! 21 gün aç gezmem gerekiyormuş... Tükettiğim her şeyde şeker varmış.. Salçasından soğuk çayına, pilavından çorbasına şekersiz hiçbir şey yokmuş.. Ama ben kararlıydım, yapabilirdim! Yaptım da (kısmen...) 
Ve deneyimlerimi de sizinle paylaşmak istedim..

Bu arada belgeseli izlerseniz (umarım) zaten görürsünüz şekerin vücudumuzda ve ruhumuzda nasıl bir tahribata yol açtığını, bizi nasıl delirttiğini..