6 Aralık 2019 Cuma

1650 KM ÖTEYE TAŞINDIM DOSTLAR

GERGİNİM DOSTLAR 
Evet ben -Öz- çok gerginim.
Önümüzdeki 6 gün içerisinde çok zor kararlar almak zorundayım. Düşündüğüm çok fazla şey var. Bazen kafayı yediğimi düşünüyorum, sonra yesem ne mutlu olurum he diye düşünüp salıyorum bu konuyu.
Kendimle birlikte taş-kağıt-makas ekibini de darlıyorum çünkü konu : benim gitmem.

Evet ne kadar olduğu belli olmayan bir süre sonra  %99 ihtimalle gidiyorum. Bunu söylemek için çok erken gerçi şu an hesaplarım çok yanlış, ama saatler sonra baya doğru hale gelecek.
Bu yazdan bana kalan tek şey beklemek. BEN ARTIK BEKLEMEKTEN ÇOK SIKILDIM.
Bekleyerek ayları geçirdim ama şu son saatleri geçiremiyorum. Acaba delirdim mi?

En büyük sıkıntı belirsizlik.
Nereye gidiyorum? Belli değil.
Ne zaman gidiyorum? Belli değil.
Nasıl gidiyorum? Belli değil.
Tek belli olan neden gidiyorum. Blogu az çok okuyan herkesin bildiği üzere ben öğretmenim. Tahmin edeceğiniz üzere de atanıyorum ve çok büyük ihtimalle doğuya.
Bundan başka da belli olan bir şey yok. HENÜZ.

14 Ağustos 2019 Çarşamba

21 GÜN BOYUNCA ŞEKERSİZ BESLENDİM

Hellö!

Asla ne yazacağımı düşünmeden başladığım yazımda cümlemi bitirmeden konumuza karar verdim sevgili okurlar.. (yani sevgili Büyük Ava, Gamga'm ve cağnım Öz...-sizi seviyorum-) 

Konumuz elimden geldiğince yapmaya çalıştığım


"21 Gün Şekersiz Diyet"


Biliyorum, şu sıralar çok popüler bu diyet kardeşimiz fakat ben bundan bir haber kendi mutluluk denizimde hamburgerleri, sosisleri, kolaları, dondurmaları ve bilhassa lolipopları üçer beşer gömerek harika zamanlar geçiriyordum.. Ta ki kuzenim "That Sugar" belgeselini izletene kadar

Mevzu bahis belgesel için 
tıktık - 

Aslında başka zaman olsa beni bu kadar etkileyeceğini düşünmediğim belgesel, başrol abimizin şeker tükettikçe delirmesini kendimle özdeşleştirmemle birlikte bende "ulan ben napıyorum?" farkındalığı oluşturdu. Yani aslında tam da izlemem gereken zamanda izlemiştim bu belgeseli..


Daha sonra internette biraz araştırdım, efendime söyliim yapanlar nelerle karşılaşmış, neler yemiş neler içmiş biraz stalklıyayım dedim. Aman Allahım bir de ne göreyim!! 21 gün aç gezmem gerekiyormuş... Tükettiğim her şeyde şeker varmış.. Salçasından soğuk çayına, pilavından çorbasına şekersiz hiçbir şey yokmuş.. Ama ben kararlıydım, yapabilirdim! Yaptım da (kısmen...) 
Ve deneyimlerimi de sizinle paylaşmak istedim..

Bu arada belgeseli izlerseniz (umarım) zaten görürsünüz şekerin vücudumuzda ve ruhumuzda nasıl bir tahribata yol açtığını, bizi nasıl delirttiğini..

29 Temmuz 2019 Pazartesi

N'in muhteşem doğumgünüsü! / Şile'de ne yapmalı?

Selamlar pek sevgili okuyucularımız. Nasılsınız?
Size adam akıllı bir yazı yazmak amacıyla başladım bugün ama sonradan ne hale gelir bilemiyorum.

Blogda çok bahsetmemiş olabiliriz ama 9 Haziran N 'in doğumgünü idi. Anlık işlerin insanları olan taş kağıt makas ekibimiz de anlık bir şekilde bir Şile kaçamağı düzenledi.İnanabiliyor musunuz bu sefer başardık. Başımıza çok da bir şey gelmeden efsane bir Şile kaçamağı geçirdik ki biz inanamadık.Belki de bu asssla Medine'ye varamama durumumuzu kırmışızdır ha, ne dersiniz?

Şimdi ne yaptık nasıl yaptık niye yaptık, bunu anlatmaya geçelim. Her şey 7 Haziran günü Gamga ve benim -Öz- adı panda olacak arkadaşımızla buluşmamızla başladı. Pazar günü N'in doğumgününde ne yapalım, ne hediye alalım diye düşünürken dedik tatile gidelim, N'e de tatil almış oluruz. Hemen tatil mekanı ve kalacak yer arayışına girdik. Adalara baktık önce ama bize uygun bir yer bulamadık. Şile'ye baktık ve Airbnb de tam bize uygun tatlış mı tatlış bir ev bulduk. Hem de yarın boş! Bunu bir işaret olarak algılayıp sadece 5 dk düşündük ve evi tuttuk.

Ama asıl sorunumuz şuydu ki N YOK! ANKARA'DA !

3 Haziran 2019 Pazartesi

İyi ki doğdum #4, gördün mü bak 26 oldum! Öz hayatlarınızı renklendirmek için geri mi dönüyor?

Selamlar, selamlar.
Ansızın böğrüme saat 03.02 de BLOGGG YAZMALIYYIMMM diye bir ateş düştü manasızca. Ben de attım kendimi sizin karşınıza hem klasik doğum günü yazımı yazayım hem de  neler oluyorururu bir anlatayım dedim.
Başlığı neden böyle seçtin derseniz de biliyorsunuz ki ben bir eğitim baloncuğu örtmenim. Haliyle okullar yakında kapanacağı için sonunda istediğim huzur dolu ve boş günlere ulaşacağımı umuyorum. Eee eşşek değilsem blog sahalarına da geri dönerim değil mi? -dönmedi-
Son bir ayımız alınlarımıza -ramazan dolayısıyla kapalıyız- yazısı asmışız gibi geçti. Ekip sadece 3 kez - maybe 2? not sure- görüştü. Bunların da biri zaten benim doğum günümdü. Geçen sene neden hatırlamıyorum ama doğum günümü kutlamamıştık. Sanırım ben sınava hazırlandığımdan falandı. Ya da uyduruyorum bilemiyorum. Velhasıl kelam bu sene de ramazan olduğundan iftar ve sonrası planı yapalım dedik. Ben çok eğlendim açıkçası gülerek hatırlayacağım gecelerden biriydi.

1 Nisan 2019 Pazartesi

"Ne okuyorum? / Ne dinliyorum? / Ne izliyorum?/ Ne içiyorum?" VOL3 -N VERSİYON-

Çağırdılar geldik......(giriş yapamama vol 2532672363241) Merhabalar işte... Keşke kanlı canlı varlığınızı hissetsem ve bu beni kamçılasa biraz sevgili okur.... Anonim bir şekilde yorum yazmak çok mu zor??? Yemin ederim IP'ni bulup evine çiçekler göndermeyeceğim sevgili okur......


Gamga, Öz ve hatta Büyük Ava'nın da yazdığı konuda yazmaya geldim.

'Kısaca' hayatımdan özet geçmeyeceğim bu sefer. Yazılarım çok uzunmuş

ÖYLE DİYORLAR.....

30 Mart 2019 Cumartesi

Hiçliğin ortasından sesleniyorum #2 Neler yapıyoruz? İşler güçler vs.

Merhabaaa doğaan güneeş merhabaaa bulut kardeeeeşşş dındıdındıdındınıııuuı(burayı unuttum) merhabaaaağ heepinizeee!!!!!

Hatırlayan aşırı minik kitle için 90lar girişi yaparak başladım yazıya ama ne gerek vardı bilmiyorum. Siz de sorgulamayın bence :/

Yazımızın teması bugünlerde bu ekip neler yapıyor olacak zira hiç sesimiz çıkmıyor farkındayım. Neler yapıyoruz diye başlık attım ama aslında artık sadece bir aktivite yapıyoruz o da yemek yemek :D Şaşırtmadı değil mi???

Evet yavru ayılarınız bıraktığınız gibi hala boğazlarının peşinde kurşun atıp kurşun yer halde...
Mesela şu an dışarıda toto düşüren soğuk bir hava var ama biz önce esen rüzgarın hiddetinden ağlayarak aşırı uzun bir yol yürüyüp Taco + Nachos gömdük ve assla hızımızı alamadan ve hatta oradaki masadan kalkmadan şimdi ne yiyoruz derdine düşüp yine aşırı uzak ve soğuktan ağlayarak gittiğimiz bir sanayi bölgesine gidip Ramen + Udon gömdük. (Evet yemek konusunda da kafamız karışık)  Şimdi hepimizin yerine sormak istiyorum WHYYYYYYYYYYYYYYYY

Suçun tamamını iki sahur ayısı Öz ve N’e atıyorum. Ben, minik prinsisiniz Gamga yaklaşık bir aydır diyetteyim ancak hali hazırda zayıf bir insan olduğum için bu diyete asssssssla saygı duyulmuyor :(  Oysa ki tek istediğim işe başlayıp bütün günü ofis masasında geçirmenin getirdiği göbekten kurtulmaktı............

İşe başlamak derken neler yapıyoruz bazında ne işlerle meşgulüz onu da kıs bir özet geçeyim de yazının bir manası olsun. Kaptan pilotumuz Öz genç beyinlere gerçekten de bir beyinleri olduğunu hatırlatmak

24 Mart 2019 Pazar

Merhabaaaaaa Kızlar ve Erkekler Volume #2 (Misafir Yazarımız BüyükAvaaa)



Hemen söyleyeyim ben de kaptan pilot Öz gibi davete icabetten geleyim dedim. Ancak yazdıklarımdan da anlayacaksınız ki hiç doğru zaman değil benim için böyle bir içerikte yazı yazmak için. Fakat bir göl kadar kıpırtısız şu blog canıma yetti bir hareket görelim diye buradayım.(kendi yazımızı kendimiz yazar olduk.........)

Başlamadan şöyle eski yazılara bir göz attım.. N göreyim! Bu Gamga hep hayattan nefret ediyor... Ben bu yanını biliyorum zaten ablası olarak da, burada sanki daha farklı içerikler üretiyordu diye aklımda kalmış. Bu çocuk şöyle; bir yazı yazmaya başlıyor ama aynı anda o kadar çok şeyin peşindeki asla bitiremiyor ve yazamıyor. Fakat konu hayattan nefret etmekse başka. Ben size söyleyeyim, yaşıyor bu hayatı ama canı sıkılınca geliyor sizin de içinizi darlıyor :D 

(Gamga'nın yazıları temsili bkz. alttaki gif)


N’ ye gelelim; o kadar uzun ki yazılarııııığğğğ……. Ama çok da eğlenceli. Bu uzun yazılar N’ yi düşündüğünüzde normal, çünkü soluksuz olarak anlatacağı o kadar çok şey var ki.. Bu yazıları okurken onu adeta anlatırken görebiliyorum. Yine de onu daha sık yazılar yazmaya davet ediyorum.

(Temsili N bkz. aşağıdaki gif)



Ve baş yazar Öz… Sen bir kralsın… bu bloğun kralısın….

(Temsili Öz bkz. aşağıdaki gif)



Konuya dönersek

Ne okuyorum?

Bir yandan kurumsal hayatın kölesiyken bir yandan da yüksek lisans tezi yazmaya çalıştığım için ve 2 aya kadar tezi teslim etmem gerektiği için pek bir şey okuyamıyorum. Ne dinliyorum’ a geçmedik ama buraya bir “ Queen - Under Pressure” yakışır. Bol bol makale okuyorum sayılırsa. Zaten makale okuma işini de abarttım, bu hayata dersi kaynatmaya gelmiş biri olarak ve bir inşaat mühendisi olarak son okuduğum makale “çift taraflı defter tutmanın zihniyet kökenleri” adında bir eserdi :D Neyse, haftada bir-iki kitap bitiren birisi iken son 2 sene bu anlamda çok boş geçti. Bunun eksikliğini o kadar çok hissediyorum ki. Konuşarak hipnoz etme özelliğimi bu konu besliyor çünkü. Şimdilerde ise en kısa sürede eski performansıma dönmeyi amaçlıyorum…
Tavsiye etmek istediğim kitaplardan bir kaçını yazayım yine de..

31 Ocak 2019 Perşembe

Davete İcabet Yazısı : Ne okuyorum? / Ne dinliyorum? / Ne izliyorum?/ Ne içiyorum?

Seeeeeeeeeelllllllllllllllaaaaaaaaaaaaaaaaaaammmmmmmmmmmmm...

Alköl içmeden kafasını yaşayan kaptan pilot ÖZ mütüş bir cıvıklıkla geldi. Gamganın yazısını geçenlerde gördüm ve bir de baktım ki hepimizi bu yazıyı yazmaya davet etmiş. (Çünkü biliyor ki davet etmese kimse yazmayacak.)  Ben size şu an başka yazı hazırlıyorum diye yazmayacaktım ama o yazının hazırlığı da epeyce uzun sürdüğü için bunu da yazayım dedim. Zira artık hayatının üniversite levelinden kurtulmuş bir öğretmen olarak tatildeyim. (Buraya duygusal müzik girip ağlayabilirsiniz, çünkü bitmesine çok az kaldı.) Neyse yine upuzun ve hiçbir şey anlatmadığım bu girişi bitirip gev gev gev konuşmama geçeyim.

Ne okuyorum?
Bu aralar inanılmaz kitap geçişlerindeyim. Okul döneminde okuyamadığım ne varsa tatilde koşarak okumaya başladım. Şu anda da 4261782376 farklı kitabı aynı anda okuyorum. Ama size grup grup da olsa bahsedeyim. 
  • Harry Potter serisini baştan satın alıp okumaya başladım. İlk dördü bitti şu an Zümrüdüanka Yoldaşlığı'nı okuyorum. 
  • Matematiğin Aydınlık Dünyası'nı yeni bitirdim. Matematikle ilgilenen, ilgilenmeyen, ön yargısı olan herkes okumalı bence. Okumayı sevmeyenler için belgeseli de var youtubedan ulaşabilirsiniz. Zaten kitap belgeselin kitaplaştırılmış hali. 
  • Sayılar İmparatorluğu'nu okuyorum. İlk Çağ'dan günümüze sayıların yolculuğunu anlatıyor. 
  • Bir de Papağan Teoremi'ni okuyorum. Matematikle dolu bir roman o da ama henüz başındayım net tavsiye ediyorum diyemem belki bitirince yazısını yazarım, kim bilir?