22 Ağustos 2016 Pazartesi

Öz ile bir hafta + DIY + Kitap acısı değil sanki evlat acısı + Gamga'nın ablasının bizi yıkan evliliği ve düğün macerası #2

*** Yazı kesildiği yerden devam ediyor. Selam sabah kısmı ve yazının ilk partı için tık tık

VEEEE Cuma günü geldi çattı. 
Ben son dakikaya kadar ayakkabı bulamadığımdan cuma günü de son saniyeye kadar ayakkabı aradım ve en sonunda buldum. Ayakkabı bulamamam da o kadar saçma ki sanki çok özel bir şey arıyormuşum gibi. Sadece düz sade bir ayakkabı istedim ama her girdiğim yerde gözüme pançak pançak parlayan ayakkabıları soktukları için 'ehehe ben almıyım sağolun' diyerek çıkmak zorunda kalıyordum. En sonunda bir tane buldum.

Gamga'nın ablası demek hepimizin ablası demek olduğundan hepimiz acı günümüz olarak gördük. Gamga'yı böğrümüze bastık. (Ama acı günümüz deyip masada oturmadık. O kadar da değil, hayvan gibi yardırdım valla. Ayağım kopmasaydı daha da oynardım :D) Şimdi de kınadan birkaç fotoğraf koyayım. Zaten oynamaktan kınadan çok bir fotoğraf çekememişim. Tahtı falan çekicektim hepsini unutmuşum.

Öz ile bir hafta + DIY + Kitap acısı değil sanki evlat acısı + Gamga'nın ablasının bizi yıkan evliliği ve düğün macerası #1

Bakın selam bile vermeden uyarayım çooooookkkkk uzun ve boooooollll fotoğraflı bir blog yazısı olacak. Sonra  yok efendim ben bilmiyordum, yok efendim bu ne hayvan gibi yazmışsın, bir sus be kızım falan olmasın.

Şimdi selam verebilirim. Nasılsınız kıslarım? ( Ay buna da kılım sürekli blogumuzu okuyanların hepsi kızmış gibi düşünüyorum. Ama ne bileyim erkeklere hitap eden pek bir şey yazmıyorum sonuçta. En azından ben...)

Neyse efendim yazı uzun olacak dedik de yazdıkça konudan sapıyorum. Bir kere Öz ile bir hafta diye başlık attım ama aslında öz ile 3 hadi bilemedin 3buçuk gün. Çünkü geri kalan her saniyemi LANET OKULUMDA geçirdim ve anlatıp canınızı sıkmak istemem ÇÜNKÜ ÇOK SİNİRLİYİM.

Ay gelmiş geçmiş en işe yaramaz giriş yazısı resmen asla konuya giremiyorum biri beni durdursun.

Evet pazartesi salı ve çarşambanın belli bir kısmını okulda geçirdim.

[[Bu arada yine konudan sapıcam ama benim yeğenim şu her çocukta olan yalancılık döneminden geçiyor. Çocuğun ağzından çıkan her şey yalan. Ama öyle ahım şahım büyük şeyler değil, mesela diyorsun ki erdem ödevini yaptın mı? yaptım diyor ama annesinin 5 dk sonra kontrol ediceğini biliyor. Yani çıkacağını bile bile söylüyor yalanları. Ayy bu yeğenimden bana bir bulaşmasın mı. N diyor ki gamga blog yazmış yeni okudum, ben otomatik bende yeni okudum diyorum ama alakası yok. Okuyup yorum bile bırakmışım çoktan. Sonra da itiraf ediyorum bide 3 saniye sonra. 'ehehe niye öyle dedim ki okuyup yorum bile bırakmıştım te ne zaman. Bu yalandı.'  Hayalet arkadaşımız Gamganın ablası nereye balayına gidicekmiş diyor ben bilmediğim halde 'yurtdışına cınım' diyorum. Sonra ay ben bilmiyorum ki nereye gideceklerini diyip özür diliyorum. Bir de zaten pis bir huy üstüne gidip N ve gamgaya da bulaştırdım. N bugün yanında olmama rağmen gamgaya 'Öz bu oyuncakçıya gitmeyi çok istemişti' yalanını atıyor. Halbuki alakası bile yok. Allah'ım sen bizi ufak yalanlarımızdan dolayı affet ...]]

Konudan sapma vol253784597'den sonra Gamga N ve ben her zamanki gibi düştük yollara. Çünkü acı bir haftasonu yaşayıp Gamganın ablasını evlendirecektik. Sonsuzluğa giden yolculuğun bir kısmında yemek yesek mi yemesek mi ikilemindeyken bir anda N'i evine yollayıp balayı çifti olarak kahve içmeye karar verdik.( Kİ BU KESİNLİKLE KALLEŞLİKTİ -N ) Gamga ile ismi lazım değil bir avm de kim olduğunu bilirsin sen kaffecide kaffe içtik. (hadi hadi bıktık bu gizemden nerede olduğunuzu herkes biliyor diyorsanız haklısınız. Saklamak gibi bir çabamız yok zaten sadece arada potterheadliğimiz tutuyor napalım. RIP Alan...) D&R'a girelim Gamganın makinasına poz alalım dedik ve O DA NEEE!!! CURSED CHILD GELMİŞŞŞ!!!!

14 Ağustos 2016 Pazar

Ersağ?

Selam kıslarr...

İlk olarak söyleyeyim her zamanki gibi hiçbir çıkarım yok benim bu yazıdan. Tamamiyle kendi deneyimlerinden yararlanıp bir blog yazısı çıkarayım mantığıyla yazılmış bir yazıdır. 
Sponsor, reklam vs. kesinlikle değil!

Gelelim konumuza. Nedir bu Ersağ?  Network marketing ile çalışan bir temizlik ve kişisel bakım ürünleri markası. Daha bunu duyar duymaz kıllandım ben ilk olarak. Yani birinden birinde çok iyi diye övseler eyvallah dicem ama hem temizlikte hem kişisel bakım ürünlerinde çok iyi çok iyi diye övüyorlar bana. Temizlik? Kişisel bakım? Alakaya maydanoz yani.

Ben nasıl tanıştım Ersağ ile size ondan bahsedeyim. Halam nerden duymuş başlamış bilemiyorum ama annem halamdan duyup evdeki temizlik ürünlerini bununla doldurdu bir ara. Genel temizliği, yaz çözü, çeşit çeşit sprey temizleyiciler, duş jeli, şampuan falan derken evde her yanda Ersağ markası dolanıyor. Bende anneme sordum nedir bunun olayı diye?

Hem annemden hem internetten öğrendiğim kadar ile; Ersağ, tamamen doğal içerikli, hayvanlar üzerinde deney yapmayan, helal sertifikasına sahip bir Türk şirketi imiş. Eski adı CleanBall imiş lakin Türk markası olduğu anlaşılmayan bu isim yerine daha sonra Ersağ adını almışlar. 

13 Ağustos 2016 Cumartesi

Neden Taş - Kağıt - Makas ? Blog'umuz hakkında

Efendim merhabalar. Bu yazının öncelikli amacı gugıla taş kağıt makaslı bloglu mloglu bişeyler yazınca benim ne olduğu belirsiz Zamanın Derinliklerinden Gelen Blog Parçacığı (bağlantı için bkz. ) adlı yazımdansa daha insani bir yazı çıkması.

Temel olarak ele alacağım konu ise gözümüzün bebeği blogumuzda neden bu başlığı seçtiğimiz. Du dum du dumm dudummm.

Buraya hemen bir vatsap grubumuzun capsini koymak isterim.



12 Ağustos 2016 Cuma

Öz ile Bir Gün + Rossman Alışverişi

Selam kısllarrrrr :)

Bugün inanılmaz dolu bir gün geçirdim. Sabah harika bir tatlışlıkla kalktım. 'Bugün çok güsel geçiçek hahahaha' diyerek yatağımdan fırladım. Tamamen plansız başlayan günüm asla bitmedi. Önce lisedeki tahta sıramın ortağı ile buluştuk. Forum İstanbul ikimizin tam orta noktası olduğundan buluşma mekanımızı düşünmedik bile. Bu arada yemek katında sıkışıp kalmış iki enteresan yolcu gördüm.

Sonra kanka sıfatının sözlüğümdeki karşıtı olan arkadaş bir ara gittiğinde ben Forum İstanbul'da olduğumdan biraz dolaşayım belki birkaç parça bişey alırım dedim ve minik bir Rossmann alışverişi yaptım. Ben Rossmann'ı inanılmaz seviyorum. Hem fiyatları uygun hem de her yerde bulabileceğiniz markalar dışında Rossmann'ın kendi markaları da var. Alterra olsun Rival de Loop olsun İsana olsun hepsine bayılıyorum. Her ilde bulunmaması tek dezavantajı Rossmann'ın. İsterseniz hemen aldıklarıma bakalım...

8 Ağustos 2016 Pazartesi

Odamı Dekore Ediyorum #2

Selamlar blog aleminin güzel okuyucuları...
Odamı yaşanılabilir yapmaya çalışmaya son gaz devam ediyorum. Bu yazı diy yerine daha çok toparlama ve fikir yazısı olacak.
Benim odamda en büyük sıkıntım ufak tefek ıvır zıvırların çok yer kaplaması. Bende o yüzden değişik fikirlerle bu ıvır zıvırları toparlamak zorunda kalıyorum.

7 Ağustos 2016 Pazar

Odamı Dekore Ediyorum (DIY) #1

Selam kıslar...

Ayağım kendi kendini imha ettiği için her pazar yaptığım gibi bu pazar yaz okuluma dönemedim.E bende blog yazayım bari dedim. Yaklaşık 2 aydır yerleşik hayata geçmeye ve ailemin yanına yerleşmeye çalıştığımdan çok fazla diy ve oda dekorasyonu ile ilgileniyorum. Baştan bazılarını adım adım foto çekmediğimden biraz sıkıntılı olsa da toparlıyıp yazıciiimm :D

Hepsi el emeği ama kolayca yapılabilecek diy ler. Öncelikle dev projemden başlayayım.


4 Ağustos 2016 Perşembe

Saga Cilt 1-2-3 (Brian K. VAUGHAN, Fiona STAPLES) Kitap Yorumu ve İncelemesi [GAMGA]


Merhabalar, yaz öğrenimi sınavları yeni bitmiş, mental olarak sağlıklı ve huzurlu bir şekilde karşınızdayım.

Her genç ve körpe üniversite öğrencisi gibi ben de her sınav haftası yeni serilere başlarım. Genel çoğunluk TV dizilerini tercih ederken ben vakitsizlik ve zamanında evrendeki her diziden bir kuple izlemenin bana verdiği yetkiye dayanarak kitap serilerinden yana kullanırım bu tercihi. Bu sınav haftasında ise kaderin ağlarını örmesine izin vermeyip en azından manga veya çizgi roman peşine düşeyim de bari paçayı çabuk kurtarayım dedim veee ilk iki kitabını geçen yıl okuduğum Saga serisi bana kitaplığımdan kıps kıps diye göz kırptı. Küçük bir internet araştırmasından sonra ülkemizde 3. Vol.ünde çıkmış bulunduğunu öğrenir öğrenmez soluğu en yakın d&r'da aldım.




Nefretimsin Aras Kargo ! Online Alışveriş?

Evet gençler kaptan pilotunuz Öz tekrar şişip şişip bloğa dadandı.

Neden iq'su ayakkabı numaralarından küçük insanlar hep beni buluyor inanın anlamış değilim. Karma diyip geçiyorum açıklayamadığım her durumda olduğu gibi.

Neyse sinir ve hakaret içeren negatiflik dolu girişimizi geçtiğimize göre durumla ilgili sizi aydınlatabilirim. Ben alışverişe -diğer her enerji gerektiren işe olduğu gibi- çooooooookkk üşenen bir insanım. Bu yüzden neredeyse 5-6 senedir internet alışverişinin hastasıyım. Yatarak sadece tık tık yapıp alışveriş yapmak hobi haline geldi bende :D Bu zaman öncesinde internetten sadece kitap alıyordum ama bu 5-6 senede aklınıza gelebilecek en abuk subuk şeyleri bile (bebek mevlüd-mevlid? mevlüt? mevlit?- şekeri olsun, dambıl olsun, tırnak süsleme aparatı olsun) internetten alır hale geldim.

2 Ağustos 2016 Salı

N sahnelere döndü: MACFİT le neler yaşadım?

 

Öz'ün verip de tutmadığım sözleri blogdan copy paste yaparak gözüme sokmaları sonucu  (yine sözler verilmiş vol1 click click) silkelendim ve kendime geldim dostlarım! Bu kendimi affettirme postlarımdan yalnızca biri.

Konumuz MACFİT’in en az benim kadar yalanlarla dolu olduğu…
                                   
MACFİT serüvenine başladığımda ürkek bir ceylan kadar heyecanlıydım. En çok ben spor yapıcam, en fit ben olucam, en sağlıklı ben beslenicem derken şuan cipsimi dipsosuma banarak bu postu yazar halde buldum kendimi.

Her güzel şey gibi spor hayatım da güzel başladı. O ilk spordan sonraki hamlama olsun, limon ve elma dilimli suyunu eline alıp fıtı fıtı CINIM YHA BEN BUGÜN SPORDA OLCAMlar olsun her şey yolundaydı. Spor salonuna da aylık 65 tl ye kaydolmuştuk daha ne olsun!


                                                   SONRAAAA……
                          


1 Ağustos 2016 Pazartesi

Taş-Kağıt-Makas Ekibi Yeni Mekanlar Deniyor #1 / So-Pung Kore Pasta ve Yemekleri




Evet blog alemi, şu an kaptan pilotunuz Öz konuşuyor. Biz aylardır konuşup durduğumuz Sopung'a sonunda gittik. Aylarca plan yapıp gidemediğimiz mekana bir gün öncesinden plan yapıp gitmemiz biraz garip olsa da ben bu basiret bağlanması durumumuzu kırdığımız için epey memnunum açıkçası. Biz dedik ki bu yazıyı ayrı ayrı yazmaktansa birlikte yazalım. Yani baştan uyarayım bir tık uzun bir yazı olacak.

Öncelikle sabahın ilk ışıklarıyla gözlerimi açtım diyemeyeceğim çünkü 9.30 da uyandım. Benim için günün ilk saati sayılsa da Gamga ve N ile buluştuğumda anladım ki ben hayvan gibi uyumuşum :D Neyse günün tüm aksilikleri bir bir üzerime üzerime gelirken ben yaklaşık bir yarım saat N'i beklettim. ( Ay lab yu N) (evet ben 7de uyanıp Özü 1 saat bekledim. *N) Gamga da sanki sabahtan beri oradaymışçasına bir tavır takındı ki bunu hiç anlayamadım kendisi de benden az önce geldi çünkü. Evet en sonunda buluştuk ve düştük yola...